Jak jsem byla v časopisu F.O.O.D

Někteří z Vás nejsou určitě přímým odběratelem nebo předplatitelem tohoto speciálu o vaření, tak sem si řekla, že se s Vámi prostě musím podělit. Taky mi přišlo hrozná škoda, že celý rozhovor, který jsem pro časopis psala (samozřejmě kromě otázek :)) byl skoro nevyužit. Proto ho sdílím s Vámi, ať se alespoň někde ukáže a můžete si ho celý přečíst! Jupííííí :-)

Děkuji Tomášovi Babincovi, redaktorovi z časopisu FOOD a autorovi blogu Foodissimo za příjemnou komunikaci :-)

1.  Môžete sa prosím v krátkosti opísať, povedať pár slov o sebe, o vašom terajšom pôsobisku?

Jsem teď kromě Kuchařinky také hlavně máma dvou dětí a zbylém volném čase se věnuji také svojí původní profesi, což je grafik. Baví mě kreativní věci.

2. Ako ste sa dostali k blogovaniu a čo vás k tomu viedlo?

Sama nevím, vařila jsem už tolik a často, že jsem měla neodolatelnou touhu se o tom s někým podělit. S někým mimo rodinu. Navíc byly otázky na recepty na to či ono a přišlo mi nejjednodušší sepsat je na blog, aby k tomu měli přístup všichni a stále. A recepty pořád přibývaly …

Mám prostě pocit, že je pořád strašně málo lidí, kteří si uvědomují, že základem úspěchu jsou hlavně kvalitní suroviny. Vaření samo o sobě už je potom další věc, které může být kreativní a kdo kreativní není, prostě se drží postupu. Ale se špatným masem, zvadlou zeleninou z obchoďáku to prostě nikdy nedopadne moc dobře.

3. Na akú tému najradšej píšete? Máte obľúbenú nejakú kuchyňu? Kde hľadáte inšpiráciu?

Mám ráda dvě na první pohled rozdílné kuchyně. Italskou a českou. Vůbec si nemyslím, že by se blížil konec té české, ba naopak. S trochou invence a lehkosti můžeme čekat její znovuzrození.

4. Máte ako foodbloger nejaký vzor, či už kuchársky, blogerský alebo fotografický? Čím vás tento vzor inšpiruje?

Mým vzorem jsou všechny babičky a maminky, na jejichž jídla všichni v dobrém vzpomínáme. To mě inspirovalo v začátcích. Vzpomínám na babiččiny langoše s domácím kečupem a miluju, když manžel mluví o špenátových palačinkách svojí maminky. Jde to ruku v ruce s dalšími vzpomínkami s dětství, je prostě krásné, jak se jídlo prolíná s životem.

Teď už je to trochu jiné, snažím se sledovat nové trendy v zahraničí a aplikovat je na známé věci. Nebojím se experimentovat. To je podle mě základ. Nebát se experimentu a zkoušet, nedržet se striktně postupů.

5. Jedlo, ktorého sa nikdy neobjete a naopak jedlo, ktoré by ste si nedala do úst? Teda ak také nejaké je.

V létě nedám dopustit na lehčí jídla jako jsou těstoviny. Miluju ty domácí, úplně čerstvě udělané. A v zimě si zase ujíždím na omáčkách.

Co nejím, jsou bohužel ryby, ale snažím se s tím bojovat. Vlastně když o tom přemýšlím, tak jsem docela vybíravá, ale už jsem zjistila, že spousta věci je opravdu o kvalitě a tak se můj jídelníček stále rozšiřuje.

Co ale opravdu nemůžu jsou zrající sýry, kvůli alergii, takže mám těžký život bez parmezánu.

6. Ako berie vaše blogovanie rodina, priatelia? Podporujú vás, spolupracujú s vami, inšpirujú Vás?

Samozřejmě mě podporují. Kdo by nerad jedl? :) Když jsem připravovala kolekci vánočního cukroví pro svůj předvánoční projekt luxusní-cukroví.cz museli všichni z rodiny a přátel ve velkých dávkách jíst spoustu cukroví už v srpnu. Pekla jsem ho dokonce několikrát, protože jsem ho potřebovala doladit k dokonalosti.

7. Aký sú vaši citatelia? Spolupracujte s médiami, nejakými publikáciami? Kam ste sa s blogom az dostali mimo internetu? Máte sen napríklad nafotiť kuchárku, napísať kuchárku, … ?

Teď čerstvě spolupracuji s firmou le chef … na tvorbě recenzí pro jejich projekt „oběd za stravenku“. Někdy je to opravdu o žaludek. Rozhodně bych ale ráda u jídla zůstala. Láka mě spolupráce s nějakým magazínem a co se kuchařky týče, něco už v hlavě mám, ale je to ještě hodně na začátku.

8. Čo by ste popriali čitateľom vášho blogu?

Naučte se milovat to správné jídlo, abyste se naučili podporovat ty, co si to zaslouží a jsou možná ještě blíž, než ten váš oblíbený hyper nebo super market.

9. Máte nejaké tajné plány s blogom, prípadne, kam by ste to s blogovaním chceli dotiahnuť? 

Chci ho nechat volně a přirozeně žít. Dál na něm sdílet recepty a možná se ještě víc věnovat testování výrobků do kuchyně. Jsem ráda, že lidi baví a že jim může pomoci. A budu mít teď víc volného času, tak bych se ráda trochu víc věnovala food fotografii a foodstylingu.

IMG_5097 IMG_5098

Leave A Reply

Navigate