Zelenina s červenou curry pastou

Všimla sem si, že vás opravdu zajímají i ta jednoduchá jídla, hotová během chviličky. A není se čemu divit, vždyť kdo chceme trávit spoustu času v kuchyni. Proto tedy otevírám novou rubriku rychlovky, kde najdete jídla hotová do 30ti minut (není to moc?) včetně přípravy. Jídla, která zvládne i naprostý laik. Tyhle jídla samozřejmě nebudou nikdy o nic méně dobrá nebo kvalitní.

Tři, dva, jedna … začínáme zeleninou. Tohle jídlo neobsahuje ani kousek masa, takže pokud jste jeho milovníci, rovnou přeskočte. Pokud si ale rádi dáte často od masa pauzu, může tohle být pro vás ideální věčeře. Zeleninu můžete smíchat s rýži nebo s rýžovými nudlemi a získáte plnohodnotné jídlo. Pozor, ostré!

Počet porcí: 2 – 3

Doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

  • Olivový olej
  • 2 semínka kardomónu (lze vynechat)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kafrový list  (lze vynechat)
  • červená curry pasta v pytlíčku (tekutá) – používám tu od exotic food, najdete jí běžně v supermarketu v oddělení světové kuchyně
  • zelenina nakrájená na tenké nudličky (např): bílé zelí, okurka, mrkev, červená cibule, řapíkatý celer, pórek a můžete použít i nakládané bambusové výhonky, sojové výhonky a pod…
  • malé plechovka kokosového mléka (cca 100ml)

Pokud nemáte kardamón a kafrové listy, můžete je z receptu vynechat. Jsou tam na provonění oleje.

Postup (zapněte stopky):

Všechnu zeleninu nakrájejte na tenké proužky kromě celeru, ten můžete  na plátky. Hoďte jí do větší misky a rukama trochu promíchejte.

Vezměte pánev a rozehřejte na ní olivový olej. Přidejte do něj semínka kardamónu, česnek a kafrový list a nechte chviličku hřát v oleji, aby se hezky provoněl. Jakmile všechno začne hnědnout, vyndejte z pánve pryč. Teď přidejte celý pytlíček curry pasty – jsou to asi dvě lžíce a lehce zasmažte, jen asi minutu. Přihoďte všechnu zeleninu. Promíchejte s curry pastou a nakonec zalijte kokosovým mlékem. Pokud máte čerstvý koriandr, můžete přidat i ten. Nechte krátce probublat a máte hotovo.

Tak jak dlouho Vám příprava trvala? :) Přeji dobrou chuť! :)

TIP:  Červenou curry pastu si můžete doma udělat i sami, pokud se chcete vyhnout konzervačním látkám, které můžou být alergeny. U mé curry pasty je to ale jen konzervant E202, který je považován za bezpečný. Obsahuje: šalotku, chilli, jedlou sůl, sojový nebo jiný olej, cukr, česnek, citronovou trávu, galangu nebo zázvor, kafrové listy a lístky bazalky. Vše nasekejte na drobno v hmoždíři třete dokud se nevytvoří pasta. Tu potom můžete použít do receptu místo kupované.

IMG_2953sm

 

 

Leave A Reply

Navigate