Vanilinový cukr? Ne, prosím.

Pojďme si slíbit, že budeme používat pouze pravý vanilkový cukr. A že prý se nedá sehnat? Můžete si ho vyrobit.

 

Ale o tom to dnes nebude, nasypat cukr do sklenice a nastrkat do nej vanilkový lusk jistě dokáže každý z vás. O tom vůbec nepochybuji, ale proč to dělat?

Vanilinový cukr totiž narozdíl od toho vanilkového obsahuje ethylvanilín, což je složka, která je uměle získaná. Získává se buď z ropy nebo ze dřeva, ale vězte, že ta první varianta je jednodušší a tím pádem taky častější. Ještě ste pytlíky s vanilínovým cukrem z šuplíku nevyhodily?

A co třeba to, že pravý vanilkový cukr prostě voní a chutná uplně jinak. Je plnější a Vánočnímu pečivu dá ten správný šmrnc. Ty černé tečky vykukující mezi bílými krystaly prostě mají něco do sebe.

 

Stačí koupit jeden lusk, který můžete nalámat do čehokoliv. Třeba do rumu! :)

 

 

Leave A Reply

Navigate