Řízky, klasika na nedělní oběd

Děláte řízky? A jaký máte postup… ? Před Vánoci je to celkem aktuální téma.

Já si vždy namelu čerstvou strouhanku z celozrnného pečiva a řízky smažím v troubě. Z řízků, ať už kuřecích nebo na tenko naklepaných libovývh vepřových, se stává skoro nedělní tradice. Pokaždé, když se zeptám manžela, co by chtěl k obědu, odpoví stejně. Řízečky.

Je to uplně jednoduché !

  • 3 kuřecí prsa (cca 700 g)
  • hladká mouka
  • vajíčka
  • čerstvá strouhanka

 

Ještě než začnu obalovat řízky, naleji do pekáče olej – kvalitní slunečnicový, alespoň 1 cm vysoko. Dám do trouby, kterou rozehřeji klidně na 200 stupňů a nechám poctivě rozehřát

Kuřecí prsa si podélně rozříznu, aby byly tenčí, a obalím je klasicky v trojobalu – při posledním kroku na strouhanku trošku zatlačím, aby na řízečku hezky držela.

A šup s nimi do oleje. Smažím z každé strany asi 5-10 minut.

Leave A Reply

Navigate