Pizza

Když jsem byla v únoru naposledy v Itálii, bylo mi jasné, že domů nepřijedu s prázdnou. Každoročně si tam v naší oblíbené pizzerii užíváme tu nejlepší pizzu. Je úplně jiná než ty pizzy, které znám. Okraje vyloženě praskají, jsou naprosto dokonalé. A tajemství? Nekynuté těsto s mlékem. Zkuste to, uvidíte, že budete mile překvapeni!

Ingredience na těsto:

  • 500g hladké mouky (nebo mouka na pizzu)
  • 200ml mléka
  • tři lžice toho nejlepšího olivového oleje
  • sůl

Do prosáté mouky nalejte mléko, olej a špetku soli. Zpracujte úplně hladké těsto. Pokud se lepí, přidejte mouku, pokud nedrží pohromadě přidejte mléko.

Nechte alespoň půl hodiny odpočinout pod utěrkou. Potom dlaní postupně uválejte placku, kterou už klasicky pomažete rajčatovým protlakem. Na to poctivě poskládáte mozzarelu, šunku a všchny ingredience podle vaší chuti. Nezapomeňte na bazalku!!! Ta rozhodně chybět nemůže.

Dávám do trouby na rozpálený plech a peču asi 15 minu, dokud není těsto na okrajích krásně zlaté.

IMG_4917

 

Leave A Reply

Navigate