Pesto z medvědího česneku

Přiznávám, že medvědí česnek už mi leze i ušima, ale nutně jsem ho potřebovala uskladnit na chvíle, kdy na něj budu mít zase chuť. Některé listy už jsou ve vakuu v mrazáku, ale z části jsem se rozhodla vyrobit pesto. Je to jednoduché, rychlé a hlavně mnohostranně využitelné.

  • smícháním pesta a žervé dostanete perfektní a rychlou pomazánku
  • můžete ho přidat do těstovin
  • základ pod maso, na maso nebo do omáček k masu
  • namazat jen tak pod chleba třeba pod hlívu s ředkvičkami

Ingredience:

  • hodně medvědího česneku – zhruba tři plné hrsti
  • asi 100 ml olivového oleje
  • lžíčka soli
  • hrst piniových oříšků
  • můžete použít zhruba lžíci strouhaného parmezánu, já ho vzhledem k alergii nepoužila

Všechny ingredience dejte do hluboké nádoby a tyčovým mixérem rozmixujte úplně ho hladka.

Skladujte v uzavřené nádobě v lednici, vydrží vám minimálně 14 dní – 3 týdny.

IMG_5278

Leave A Reply

Navigate