Panna cotta s mléčnou čokoládou a rozvarem z rybízu

Sezóna rybízu právě vrcholí. Přiznám bez mučení, že ho prostě nemám ráda. Ale ráda využívám sezónních surovin a surovin z našeho kraje, které můžu prostě jen tak natrhat na zahrádce nebo ukrást sousedům. Navíc se dá prostě vytunit :) Panna cotta nebo bublanina je v tomhle případě ideální volba.

Panna cotta je naprosto úchvatně jednoduchý dezert, se kterým zazáříte a navíc ho zvládnete,i když v kuchyní příliš často nepobýváte.

Panna cotta s kakaovým máslem, mléčnou čokoládou a rozvarem z rybízu
Author: Petra Novotná – Kuchařinka
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 6
Panna cotta je neuvěřitelně rychlý a jednoduchý dezert. Jediné co je na něm složité je vydržet nechat ho pořádně zatuhnout.
Ingredients
  • 375 ml smetany
  • 3/4 jednoho obdélníčku balení agar agar (nebo prostě klasickou želatinu) – rozlomený na menší a větší kousek – rovnou dejte oba máčet do studené vody
  • mléčnou čokoládu
  • vanilkový extrakt
  • moučkový cukr (asi dvě lžíce)
  • rybíz
  • agáve sirup
Instructions
  1. Do rendlíku dejte smetanu a začněte ji zahřívat[br][br]
  2. Přidejte cukr, vanilkový extrakt.[br][br]
  3. Menší polovinu přelijte do druhého hrnce a nalámejte do ní půlku kvalitní mléčné čokolády. Přidejte menší polovinu agaru a zahřívejte a míchejte metličkou dokud se agar nerozpustí.[br][br]
  4. Nalijte do mističek a dejte na chvíli do mrazáku.[br][br]
  5. Mezi tím co se čokoládová část chladí, dejte agar i do smetanové světlé půlky a zahřívejte opět dokud se agar zcela nerozpustí.[br][br]
  6. Vyndejte formičky s čokoládovou částí z mrazáku a nalijte na ní druhou světlou půlku smetany.[br][br]
  7. Dejte ztuhnout do lednice. Trvá to asi 2 hodiny.[br][br]
  8. Mezi tím si můžete připravit sladký rozvar z rybízu. Sirup s rybízem dejte do hrnce a zahřívejte, dokud se rybíz nerozvaří a směs nezhoustne. Rozvarem potom přelijte vyklopenou panna cottu.[br][br]
  9. Pokud vám panna cotta nejde vyklopit z formy, tak ji na chviličku ponořte do teplé vody (jen po okraj formy – nepotápět úplně :))[br][br]

panna cotta

 

 

 

 

 

5 Comments

Leave A Reply

Navigate