Omeleta plněná salátkem z bílého zelí s mangovým dipem

Rychlá večeře, hotová dřív než řeknete švec. Pár surovin, trocha času a i z obyčejné omelety vykouzlíte super jídlo! Navíc do podzimního počasí jako dělané. Trocha chilli, zelí a mrkev vás rozhodně nakopnou a posílí imunitu na následující den!

Omeleta plněná salátkem z bílého zelí s mangovým dipem
Author: Petra Novotná – Kuchařinka
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Ingredients
  • 4 vejce ( 2 na každou omeletu)
  • asi 1/3 menší hlávky zelí
  • 1 velká nebo 2 menší mrkve
  • 1 šalotka
  • farmářský jogurt
  • půlka manga
  • hrst čerstvého koriandru
  • šťáva z půlky limetky
  • chilli paprička
Instructions
  1. Nejdřív si připravte salát. Mrkev a cibuli nastrouhejte na jemno. Zelí nakrájejte na tenké proužky. Všechnu zeleninu smíchejte dohromady
  2. V mixéru rozmixujte půlku manga, přidejte koriandr, šťávu z limetky, chilli papřičku a jogurt.
  3. Dip nalijte na zeleninu a zamíchejte. Nechte chvíli odstát.
  4. Připravte omelety. Vajíčko vklepněte do misky, přidejte lžíci vody, aby se lépe propojily a rozkvrdlejte, osolte a opepřete. Nalijte opatrně na pánev.
  5. Omelejtu můžete posypat oblíbeným sýrem. Já použila feta (kvůli alergii se musím vyhýbat zrajícím sýrům), můžete ale použít čedar.
  6. Omeletu naplňte salátkem a hezky zabalte. Můžete posypat i ořechy nebo sezamem.
  7. Je skvělá, užijte si ji, dobrou chuť!

IMG_8300

Leave A Reply

Navigate