Mátové lanýže

Vánoce klepou na dveře a předpokládám, že se chystáte zazářit nějakou super netradiční chutí cukroví. Nevím jak vám, ale mě většinou trochu vadí taková ta drobivá vlastnost cukroví. Takový to suchý co se vám – v případě, že ho nezapijete litrem čaje – lepí na patro. Tyhle lanýže jsou tak trošičku jiné. Mají totiž mátovo-čokoládovou příchuť. Ta není úplně tak typicky vánoční, ale pár jich zkuste. Uvidíte, že budou pryč dřív, než se stihnete zeptat, jestli chutnají. Navíc!!! Nepečou se a je potřeba jenom pár ingrediencí :) Ideální cukroví!

 

Mátové lanýže
Author: Petra Novotná – Kuchařinka
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 15ks
Ingredients
  • hrst vašich oblíbených sušenek (piškoty nebo vaše oblíbené čokoládové sušenky)
  • zhruba 8 plátků kousků mátové čokolády after eight
  • dvě lžíce smetany nebo 1 lžíce mascarpone
  • čokoládá na rozpuštění a následné obalení lanýžů
  • cukr na posypání
Instructions
  1. Piškoty nebo čokoládové sušenky rozmixujte spolu s mátovou čokoládou.
  2. Přidejte smetanu a promíchejte.
  3. Ze směsi uválejte kuličky a dejte je na pečícím papíru do mrazáku asi na půl hodiny.
  4. Rozpusťte si čokoládu do které budete kuličky namáčet.
  5. Nejlepší je použít vidličku nechat kuličku okapat a teprve až potom ji položit na pečící papír.
  6. Nechte ztuhnout při pokojové teplotě

IMG_8745

Leave A Reply

Navigate