Kuřecí paličky s avokádovými bramborami

Kategorie rychlovky, protože příprava vám zabere pár minut a pak už se jenom válite s nohama nahoře a čekáte :) Nechte paličky pěkně propéct, ať maso odpadá od kosti! O šťavnatost se postará šťáva z marinády a brambory díky avokádu dostanou úplně jiný rozměr!

Kuřecí paličky s avokádovými bramborami
Author: Petra Novotná – Kuchařinka
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2 – 3
Ingredients
  • Kuřecí paličky
  • zelená kari pasta, lžíčka červené papriky, lžíčka sušeného česneku, na drobno nakrájená cibule, lžíce medu, nastrouhaný zázvor, lžíce sezamového oleje a lžíce soli
  • voda na podlití
  • 1 avokádo
  • 300g brambor
Instructions
  1. Nejdříve si připravte marinádu. Všechno koření a zelenou kari pastu smíchejte dohromady. Můžete přidat ještě trochu klasického oleje (používám olivový)
  2. Všechny paličky v marinádě obalte a vyskládejte do pečící nádoby nebo na plech a dejte do trouby na 180 stupňů.
  3. Oloupejte brambory, nakrájejte a dejte vařit.
  4. Kuře trochu podlijte vodou a nechte péct dokud nebude úplně a zcela propečené a křupavé. Můžete v průběhu přidat ještě trochu vody, ale nepřežeňte to. Konečný vzhled by měl být spíše hustější a mazlavější konzistence :)
  5. Brambory slijte a opečte na pánvi na olivovém oleji dozlatova. Přikrájejte avokádo na kostičky a zamíchejte dohromady. Pokapte trochou citronové šťávy.
  6. Mezi tím už vytahujete hotové kuře a můžete servírovat! Dobrou chuť :)

IMG_7903

IMG_7910

Leave A Reply

Navigate