Kategorie rychlovky, protože příprava vám zabere pár minut a pak už se jenom válite s nohama nahoře a čekáte Nechte paličky pěkně propéct, ať maso odpadá od kosti! O šťavnatost se postará šťáva z marinády a brambory díky avokádu dostanou úplně jiný rozměr!
Kuřecí paličky s avokádovými bramborami
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2 – 3
Ingredients
- Kuřecí paličky
- zelená kari pasta, lžíčka červené papriky, lžíčka sušeného česneku, na drobno nakrájená cibule, lžíce medu, nastrouhaný zázvor, lžíce sezamového oleje a lžíce soli
- voda na podlití
- 1 avokádo
- 300g brambor
Instructions
- Nejdříve si připravte marinádu. Všechno koření a zelenou kari pastu smíchejte dohromady. Můžete přidat ještě trochu klasického oleje (používám olivový)
- Všechny paličky v marinádě obalte a vyskládejte do pečící nádoby nebo na plech a dejte do trouby na 180 stupňů.
- Oloupejte brambory, nakrájejte a dejte vařit.
- Kuře trochu podlijte vodou a nechte péct dokud nebude úplně a zcela propečené a křupavé. Můžete v průběhu přidat ještě trochu vody, ale nepřežeňte to. Konečný vzhled by měl být spíše hustější a mazlavější konzistence
- Brambory slijte a opečte na pánvi na olivovém oleji dozlatova. Přikrájejte avokádo na kostičky a zamíchejte dohromady. Pokapte trochou citronové šťávy.
- Mezi tím už vytahujete hotové kuře a můžete servírovat! Dobrou chuť