Kachní prsa a brambory s mascarpone

K bramborám s mascarpone se hodí něco lehčího. Chuťově to nepřehánějte. Ale jakmile je vytáhnete  z trouby, chraňte je vlastním tělem, protože jinak je ani nestihnete nandat na talíř :)

Jestli nestíhate a nechcete dvě hodiny zapékat, celé plátky můžete klidně předvařit a pak je zapéct jen krátce.

Ingredience (3 – 4 osoby) :

Na brambory mascarpone:

  • asi 600g brambor typu B
  • olivový olej na vymazání formy
  • sůl pepř
  • vanička mascarpone (250g)

Na kachní prsa:

  • 4 kachní prsa
  • hrsty bylinek (bazalka, oregano, šalvěj)
  • drcený kmín

Jako první si dejte marinovat kachní prsa. Podélně několikrát nařízněte kůži. Pokapejte je olivovým olejem, opepřete, posypte bylinkami a drceným kmínem a dejte stranou alespoň na jednu hodinu.

Brambory nakrájejte na tenké plátky můžete použít foodprocesor nebo robota. Pak je dejte do zapékací misky. Vždy vrstvu brambor a pak polít rozpuštěným mascarpone. I do něj můžete přihodit pár bylinek, které vám zbyli. Nebojte se oregana, bazalky ani šalvěje. Takto vrstvy střídejte. Poslední vrstvu nechte samostatné brambory, vytvoří se vám takové tenké chipsíky. Dejte péct do trouby asi na 1,5 – 2 hodiny na 180 stupňů.

Rozehřejte pánev a na ni dejte kůží dolů kachní prsa, která opékejte asi 3 minuty a pak je otočte. Opékejte další 3 minuty a pak prsa vložte do rozpálené trouby na 5 minut. Až je vytáhnete, nechte je chvíli dýchat, alespoň 5 minutek.

Dobrou chuť, jako vždy přeju.

IMG_7234sm

Leave A Reply

Navigate