Hrnkové knedlíky z celozrnné mouky a rýžových křupek

Nejrychlejší knedlíky, které budete mít rozhodně hotové do zhruba půlhodinky. Nekynou, neobsahují bílou mouku a jsou opravdu nadýchané. Zkuste je, překvapí Vás

Hrnkové knedlíky z celozrnné mouky a kukuřičných křupek
Author: Petra Novotná – Kuchařinka
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Jednoduché knedlíky, rychle hotové a zdravější než ty běžné. Recept je na 4 mističky.
Ingredients
  • 150g hladké celozrnné špaldové mouky
  • 2 vejce
  • zhruba 100 ml mléka
  • špetka soli
  • lžíčka vinného kamene (BIO kypřící prášek)
  • hrst rýžových křupek (takové ty žížaly co kupujete pro děti na mlsání)
Instructions
  1. Žloutky oddělte od bílku.
  2. Do misky ke žloutkům přidejte celozrnnou mouku a mléko. Osolte, přidejte kypřící prášek a promíchejte. Konzistence by měla být řidšího těsta, ale už by se mělo lepit na vařečku (ne tak tuhé jako u běžných knedlíků).
  3. Bílky ušlehejte v tuhý sníh a přidejte k těstu.
  4. Nakonec přidejte hrst rýžových křupek.
  5. Směs dejte do mističek nebo hrníčků. Vyskládejte na dno většího hrnce.
  6. Já je vařila zhruba 15 minut v parní troubě. Můžete ale hrnec nalít vodou zhruba do 1/3 misek a vařit na plotně přikryté pokličkou zhruba stejnou dobu.

knedliky2

Leave A Reply

Navigate