Filety z králíka s hořčicí a petrželí

Jednoduchý oběd, který má ovšem slavnostnější punc. Králičí filety totiž povyšují králíka někam výš než jen na „obírací“ maso.  Stačí jen několik málo ingrediencí, protože vy co rádi vaříte, moc dobře víte, že v jednoduchosti je krása.

Filety z králíka s hořčicí a petrželí
Author: Petra Novotná – Kuchařinka
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 3
Ingredients
  • králičí filety (libové maso podél pateře) cca 500g
  • dvě lžíce dijonské hořčice
  • dvě plné hrsti petržele (může být i kudrnka)
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 200 ml smetany (min. 30%)
Instructions
  1. Zapékací misku pečlivě zalijte olivovým olejem
  2. Králičí filety naskládejte do misky, přidejte dvě lžíce hořčice, osolte opepřete, můžete ještě trochu zalít olejem a řádně promíchejte. Tak, aby každý filet byl pěkně obalený hořčicí.
  3. Nasekejte petrželku a posypte filety, nešetřete!
  4. Zalijte smetanou a dejte do trouby zhruba na 30 minut asi na 160 – 170 stupňů. Jediné co musíte udělat je filety zbytečně nepřepéct, aby nebyly suché.
  5. Ideální s bramborovu kaší nebo šťouchanými bramborami. Dobrou chuť!

IMG_7569sm

 

1 Comment

Leave A Reply

Navigate