Bublanina

Jahody, višně, třešně… na tuhle božskou bublaninu můžete dát cokoliv!  Je křehká, voní po vanilce a drobenka krásně křupe! Přesně taková, jako pekla vaše babička.

IMG_8474sm

Ingredience:

  • 4 vajíčka
  • vanilkový lusk
  • 100g cukru
  • 120g hladné mouky
  • 120g polohrubé mouky
  • 120ml mléka
  • kypřící prášek do pečiva
  • jahody (nebo vypeckované třešně, meruňky… )

Na drobenku:

  • 70g cukru
  • 50g másla
  • 50g hrubé mouky

Rozdělte si žloutky a bílky zvlášť. Žloutky smíchejte s cukrem a vyšlehejte v pěnu. Přidejte pravou vanilku z půlky lusku a ještě prošlehejte. Vanilka vajíčko krásně provoní. Pak smíchejte obě mouky a prášek do pečiva a nasypte do pěny ze žloutků. Zalijte mlékem a ještě metličkou prošlehejte, aby směs byla hladká a bez hrudek. Mezi tím se v robotu šlehají bílky a pokud ne, ušlehejte je hned po žloutkách a opatrně je do nich vnmíchejte. Těsto nalejte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Navrch rozložte jahody. Můžete i ve více vrstvách, bublanina pak bude hezky vláčná.

Posypte drobenkou, kterou vytvoříte tak, že smícháte máslo, cukr a mouku dohromady a rukama hezky promnete. Drobenka musí být stále trochu drobivá, ale zároveň tvoří hrudky.

Jakmile posypete bublaninu drobenkou, šoupněte jí do trouby na 150-160 stupňů a pečte dokud nezezlátne. Trvá to asi 30minut.

Hlavně bublaninu nechte vychladnout, než se do ní pustíte :) !

IMG_8500sm

4 Comments

  1. Pingback: Panna cotta s mléčnou čokoládou a rozvarem z rybízu | Kuchařinka

Leave A Reply

Navigate