Miluji tyhle chlebíčky hlavně proto, že jsou jednoduché, rychle hotové a mají fakt šmrnc. Kdykoliv je dělám, zmizí ze stolu jako první. Možná je to pro jejich neobvyklou chuť.  Zkuste je letos třeba jako alternativu ke klasickým chlebíčkům. A k tomu můžete přidat ještě ty s rillettes. Budete za hvězdy 
Přeji vám vydařený rok 2016 a hodně štěstí!
Ingredience:
- domácí žitný chleba
 - wasabi v pastě
 
na koriandrovou majonézu:
- majonéza
 - hrst koriandru
 - kyselá okurka (někdy používám kapari)
 - chilli paprička (množství podle stupně pálivosti
 - jarní cibulka
 
na krevety:
- koktejlové krevety
 - lžice šťávy z limetky
 - domácí grilovací koření
 - kvalitní kečup
 
- Začněte krevetami. Ty si posypte domácím grilovacím kořením, pokapejte limetkou, přidejte na jemno nasekané stonky z koriandru, kečup a nechte chvíli odležet.
 - Rozpalte pánev, krevety na ní vyklepněte a opečte dokud nebudou hotové. Je to opravdu rychle, trvá to asi 3 minutky.
 - Mezitím si můžete připravit majonézu. Do hotové domácí (nebo kupované pokud jste líní) nasekejte, koriandr, jarní cibulku a nastrouhejte okurku. Osolte opepřete a dobře promíchejte. Nakonec ještě přidejte chilli papričku. Ochutnejte a dolaďte 

 - Domácí žitný chléb si nakrájejte, můžete ho klidně vykrájet do koleček. Já ho většinou opeču na pánvi. Je pak křupavý a ingredience se do něj tolik nevsáknou, ale není to třeba.
 - Každý připravený kousek chleba potřete wasabi pastou, pak dejte tenkou vrstvu majonézy a nakonec připravené krevety. Ozdobit můžete lístkem koriandru a máte hotovo, mysím, že ke klasickým chlebíčkům je to příjemná alternativa.
 
						 
								
				
				
