Lanýže z bílé čokolády s kapkou limoncella

Recepty na Vánoční cukroví pokračují. Tentokrát jsem vybrala z mé kouzelné krabičky lanýže z bílé čokolády. Ty jsou strašně jednoduché na připravu, ale pamatujte si, že aby vaše cukroví bylo uplně nejlepší, musíte klást důraz na suroviny. Obzlášť u nepečeného cukroví jsou ingredience to nejdůležitější.

Když jsem byla malá, dělala jsem podobné cukroví z tatranek, másla a (to už jsem byla starší) rumu :). To na Vánoce také vyrobím pro svého manžela, ale tahle varianta je o něco lepší. Víc netradiční a pozor – strašně sladká :)

Ingredience:

  • 80ml smetany ke šlehání
  • 200g kvalitní bílé čokolády (já jí většinou kupuji v BIO obchůdě s přidanou vanilkou)
  • 2 lžíce másla
  • lžíčka vanilkového extraktu
  • lžíce limoncella
  • kokos na obalení kuliček

Smetanu dejte do kastrolku s tlustným dnem a přidejte nalámanou čokoládu na mírnem plameni nechte rozpustit. Odstavte s plotny a přimíchejte zbytek ingrediencí kromě kokosu. Dělejte to metličkou, směs musí být dokonalé hladká a lesklá. Přelejte do misky, přikrejte folií a uložte vychladnout a ztuhnout do lednice. Dejte tomu čas, klidně si prostě někam odskočte nebo dejte šlehat a píct třeba minilaskonky :)

Vydejte z ledničky a lžíčkou odebírejte kousek, ze kterého vždy uválíte kuličku, kterou obalíte v kokosu. Doporučuji používat chirugické rukavice, nebo budete úplně odporně sladký až za ušima :) Já každou kuličku dávám do papírového košíčku.

Celkem jednoduché…  Jak já se těším na Vánoce! :)

IMG_7171sm

 

5 Comments

  1. Dobrý den přeji :-) Mě vůbec nevadí,že jsou kuličky šíleně sladké :-) Vánoce jsou jednou do roka a já se na ně také už šíleně těším :-) Vánoce jsou vlastně jen jedno jediné,co mě na zimě baví (a ta příprava a atmosféra kolem nemá chybu) Takže já určitě ráda vyzkouším :-) Mějte se hezky a předvánočně :-)

Leave A Reply

Navigate