Tip na dárek: Domácí grilovací koření

Všimla jsem si, že máte ráda i tipy na dárky. Mám pro vás připraveno několik nápadů. První a asi nejjednodušší z nich, který zvládne i úplný „nevařič“ je domácí grilovací koření. To je totiž založeno na tom, že smícháte ingredience dohromady, nasypete ho do nějaké pěkné dózičky nebo pytlíku, olepíte třeba washi páskou a darujete pod stromeček jako super dárek, který ocení téměř každý.

Grilovací koření bez zvýrazňovačů chuti má široké množství použítí v kuchyni. Zachrání toho, kdo si neví rady, co ukuchtí k večeři. Dá se použít nejen uprostřed grilovací sezony, ale i přes zimu, kdy s ním jen tak dochutíte maso před tím než ho hodíte na pánev. Základem je prostě jenom směs bbq koření. Přibalit můžete i recept. Uvidíte, že s tímto dárkem rozhodně zazáříte !

 

Tip na dárek: Domácí grilovací koření
Author: Petra Novotná – Kuchařinka
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1 cup
Ingredientsnahledy
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 1/4 hrnku hrnku sladké mleté papriky
  • 3 lžíce černého pepře mlétého
  • 1 lžíce uzené soli
  • 2 lžíčky sušeného česneku
  • 1 lžíčka chilli (můžete vynechat)
Instructions
  1. Všechno koření smíchejte pečlivě dohromady a plňte do připravených skleniček nebo pytlíků.
  2. Můžete přidat ještě tymián nebo jinou bylinku, ale tak jak směs uvádím je úplně základní, kterou ocení každý v kuchyni. Bylinky už si může přidat podle sebe.
  3. Skladujte uzavřené v suchu.

 

IMG_9150

5 Comments

  1. Pingback: Zbytek pečeného kuřete – kuřecí burger | Na talířek

  2. Pingback: Jak na opravdu křupavé opečené brambory | Na talířek

  3. Pingback: Krevety s pečenou dýní a pórkem | Kucharinka.cz

  4. Pingback: Krevety s pečenou dýní a pórkem | Tvoje denní dávka foodblogerů!

Reply To Zdeněk Cancel Reply

Navigate