Tenhle dezert dělávám, když mám doma přebytek ovoce. Hlavně jahod. Moje děti se po něm můžou utlouct a já mám alespoň čisté svědomí, že jim dávám opravdu něco co obsahuje kvalitní suroviny. Ovoce se dá lehce nahradit kvalitním džemem nebo marmeládou – ideálně domácí. Můžete přidat strouhanou čokoládu a moučkový cukr nahradit třeba datlovým sirupem. Ale pozor, netvrdím, že to není kalorická bomba, takže – všeho s mírou
Super rychlý dezert s piškoty
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 200 g Crème fraîche
- 200 ml smetany
- asi 4 hrsti dětských piškotů
- ovoce dle chuti (jahody, banán, mango… ) nebo domácí marmeláda
- datlový sirup nebo moučkový cukr
Instructions
- Ušlehejte smetanu, přidejte lžíci moučkové cukru nebo datlového sirupu.[br][br]
- Přimíchejte creme fraiche.[br][br]
- Domalých skleniček nebo pohárků začněte postupně plnit vrstvy. Začněte krémem, pak piškoty, ovoce, krém. A tak dokud neskončíte ideálně krémem. Ten můžete ozdobit ovocem, mátou nebo kakakem.[br][br]
- Dejte odležet do lednice na pár hodin, aby piškoty krásně změkly.[br][br]