Ještě než odletím na dovolenou, mám pro vás v kapse dva recepty. Pak už se budu určitě flákat a celý týden neuvařím ani čaj (alespoň doufám :)). Jeden z receptů je lehký salát, ideální k večeři v horkých dnech. A taky pro vás, kdo si držíte linii do plavek nebo šatů! Je to rychlý recept, který zvládnete raz, dva.
Salát s pohankou, sušenými rajčaty, špenátem a lilkem.
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- asi hrneček pohanky
- asi dvě velké hrsti špenátu
- dvě lžíce nasekaných sušených rajčat naložených v oleji
- jeden lilek
- asi 1dcl olivového oleje
- 1dcl avokádového oleje
- lžíci balsamico redukce
- lžíci datlového sirupu
Instructions
- Pohanku dejte vařit, jak je napsáno v návodu.[br][br]
- Lilek nakrájejte na kostičky a dejte osolený do trouby péct dokud nezhnědne a nezměkne.[br][br]
- Jakmile se pohanka uvaří, propláchněte jí studenou vodou a dejte do misky. Přidejte nasekaný špenát, sušená rajčata, jednu nasekanou jarní cibulku a upečený lilek.[br][br]
- Připravte si zálivku. Smíchejte oba oleje, balsamico redukci a datlový sirup. Měla by vzniknout táhla zahuštěná zálivka, kde se všechny ingredience krásně smísí i s oleji dohromady. Můžete lehce osolit a zalít připravený salát a řádně zamíchat.[br][br]
- Dobrou chuť