Salát s pohankou, sušenými rajčaty, špenátem a lilkem.

Ještě než odletím na dovolenou, mám pro vás v kapse dva recepty. Pak už se budu určitě flákat a celý týden neuvařím ani čaj (alespoň doufám :)). Jeden z receptů je lehký salát, ideální k večeři v horkých dnech. A taky pro vás, kdo si držíte linii do plavek nebo šatů! :) Je to rychlý recept, který zvládnete raz, dva.

Salát s pohankou, sušenými rajčaty, špenátem a lilkem.
Author: Petra Novotná – Kuchařinka
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • asi hrneček pohanky
  • asi dvě velké hrsti špenátu
  • dvě lžíce nasekaných sušených rajčat naložených v oleji
  • jeden lilek
  • asi 1dcl olivového oleje
  • 1dcl avokádového oleje
  • lžíci balsamico redukce
  • lžíci datlového sirupu
Instructions
  1. Pohanku dejte vařit, jak je napsáno v návodu.[br][br]
  2. Lilek nakrájejte na kostičky a dejte osolený do trouby péct dokud nezhnědne a nezměkne.[br][br]
  3. Jakmile se pohanka uvaří, propláchněte jí studenou vodou a dejte do misky. Přidejte nasekaný špenát, sušená rajčata, jednu nasekanou jarní cibulku a upečený lilek.[br][br]
  4. Připravte si zálivku. Smíchejte oba oleje, balsamico redukci a datlový sirup. Měla by vzniknout táhla zahuštěná zálivka, kde se všechny ingredience krásně smísí i s oleji dohromady. Můžete lehce osolit a zalít připravený salát a řádně zamíchat.[br][br]
  5. Dobrou chuť :)

IMG_6272_1

 

Leave A Reply

Navigate