Dnes pro jistotu ještě jeden úplně stejně jednoduchý a rychlý recept, který je perfektní k večeři, ale klidně i lehčímu obědu. Stačí vám dvě větší kuřecí prsa, tak strašně jednoduchá surovina, spolu s mozzarelou, špenátem a sušenými rajčaty se dostanete skoro na vrchol blaha! Chřest s prosciutem k tomu perfektně ladí. No přiznávám, že teda není uplně doba chřestu, ale jak jsem ho viděla v regálu nemohla sem si pomoct
Kuřecí roládky s grilovaných chřestem
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Ingredients
- 2 kuřecí prsa
- 2 hrsti špenátu
- 1 balení sušených rajčat v oleji
- 1 balení mozzarely
- 2 balení italského prosciutta
- 1 balení zeleného chřestu (zhruba 10 výhonků)
Instructions
- Začněte kuřetem. Prsa si naklepejte na tenké plátky tak, aby šly hezky zabalit. Každé pak hezky osolte, opepřete a posypte směsí italských bylinek. Já si ji dělám sama a obsahuje sušenou šalvěj, tyminán a bazalku.
- Pak na prsa rozložte špenát, mozzarelu nakrájenou na tenké plátky a sušené rajčata a prsa zabalte do rolády . Pokud chcete aby držela tvar, tak si můžete pomoct párátkama.
- Prso zvenku ještě okořeňte. Můžete použít opět italské koření a přidat trochu červené papriky. Osolte i opepřete i z venku.
- Dejte do trouby a pečte na 180 stupňů zhruba 30 minut. Roláda musí být úplně propečená.
- Mezi tím si připravte chřest, který každý obalte v proscittu. To tam dáme ihned po tom co vyndáme roládu z trouby. Peče se jen chvíli, trvá to zhruba 5 minut. Prosciutto nesmíte přepéct. Není pak vůbec dobré.
- Servírujte roládku nakrájenou na plátky položenou na chřestu.