Dýňovo-pórková polévka

Na dýni je perfektní to, že je úžasně tvárná. Její chuť totiž umožní využít jí, jak na sladko, tak na slano. Přiznám se, že poslední dobou hodně peču, tak se sladkým věcěm spíš vyhýbám, takže u mě jednou hlavně dýňové polévky. Jamile jsem na zahrádce viděla poslední dva pórky, tak bylo jasno. A dýně s porkem chutnala prostě skvěle. Hlavně se nesmíte nechat vystrašit tou ukrutně zelenou barvou!

Polévka je hotová strašně rychle.

Ingredience:

  • Půlka menší zelené dýně hokkaido
  • 1 porek
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 100 ml 32% smetany na zjemnění
  • lžíce másla
  • pepř, sůl

Dýni nakrájejte, porek také, na větší kostky a opečte na olivovém oleji. Chviličku, stačí třeba 3 minutky. Hned potom zalijte zeleninovým vývarem a vařte dokud dýně s porkem nezměkne. Přilejte smetanu a tyčovým mixérem rozmixujte do hladka (pokud chcete uplně jemný krém, můžete přecedit přes sýto). Přidejte pepř, sůl a nakonec lžící másla a už nevařte.

Nevím, zda donutíte děti, aby polévku ochutnaly, přijde jim totiž určitě strašně moc strašidelná, ale chutná opravdu perfektně. Ještě víc s opečenými bramborovými chipsy, které dají polévce ještě větší šmrnc.

Přeju Vám dobrou chuť!

IMG_9206

2 Comments

Leave A Reply

Navigate