Datlové řezy s kokosovo-malinovou náplní

Zase se to točí kolem té pšenice, začínám s tím být asi opravdu otravná, ale ještě chvíli vás potrápím :) Po přípravě svatebního dortu mi smetanovo-tvarohový krém lezl ušima a dortové korpusy už jsem nemohla ani vidět.

Začíná zase vykukovat sluníčko a krásně hřát, tak to chce ke kávě lehčí dezerty. Tyhle řezy jsou inspirované raw kuchyní o které jsem se dozvěděla díky Jitce Adamové. Ale nedržím se striktně žádných pravidel. Nejsem vegetarián, vegan ani neujíždím na živě stravě. Používám běžné sirupy jako je datlový, ořechy, kakao, strouhaný kokos a kokosové mléko. Zkuste to, nebojte se, protože si určitě pochutnáte :) Ještě jedno pozitivum to má, nepotřebujete troubu ani sporák. Stačí v podstatě tyčový mixér! :) Všechny klady vyjmenovány, určitě jsem vás přesvědčila. Hurá do toho! :)

Datlové řezy s kokosovo-malinovou náplní
Author: Petra Novotná – Kuchařinka
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 6
Zdravý dezer, ideální k snídani plný ořechů, datlí a malin.
Ingredients
  • 1,5 hrnku vlašských ořechů
  • 1 balení sušených datlí
  • asi 0,5 dcl vody
  • dvě lžíce kvalitního kakaa
  • [br]
  • hrnek kokosu
  • asi dvě lžíce kokosové šťávy nebo vody
  • asi dvě lžíce kokosového mléka
  • hrst malin
  • dvě lžíce datlového sirupu
Instructions
  1. Nejdříve umixujeme tmavou vrstvu, začneme ořechy, přidáme datle a trochu vody nebo kokosové šťávy. Když je směs hladká a konzistenčně podobná těstu, přestaneme mixovat a rozdělíme si ji na dvě půlky.[br][br]
  2. Polovinu směsi rozprostřeme do malé formy ve tvaru čtverce nebo obdélníku. Nebojte se pracovat rukama a směs hezky rozprostřete a dejte zatuhnout do lednice.[br][br]
  3. V mixéru smíchejte druhou část ingrediencí. Hrnek kokosu, kokosou šťávu, kokosové mléko, maliny a datlový sirup.[br][br]
  4. Navrstvěte růžovou směs na první hnědou. Pečlivě rozprostřete, snažte se rovnoměrně. Jakmile bude hezky uhlazená navrstvěte na ní druhou polovinu kakaové směsi a opět pečlivě a rovnoměrně uhlaďte.[br][br]
  5. Dejte alespoň na hodinu ztuhnout do lednice. Krájejte pak na malé kostičky, předesílám, že dezert je opravdu sytý, ale výborný![br][br]

Leave A Reply

Navigate