Coccoli

Inspiraci, kterou jsem posbírala ve Florencii. Ideální kousek pečiva, který se naprosto perfektně hodí ke všem možným druhům salámků. Já rozhodně využiji, až budu pořádat nějakou sešlost, protože jen tak si tyhle kuličky přikusovat k čemukoliv je prostě zázrak. Zamilovala jsem si je i přes to, že jsou z bílé mouky a k tomu ještě smažené. Řízněte je špaldovou, možná budete mít klid na duši :) Těsto je úplně stejné jako to na pizzu, kuličky pak smažíte v olivovém oleji a obalujete v soli. Ach!

Coccoli
Author: [url href=“http://www.kucharinka.cz/neco-o-me/“]Petra Novotná – Kuchařinka[/url]
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 15 ks
Coccoli, inspirace z Florencie. Smažené kuličky z těsta na pizzu.
Ingredients
  • 300 g hladké mouky
  • lžíčka sušeného droždí
  • špetka cukru
  • špetka soli
  • 100 – 150 ml vlažného mléka
  • lžíce olivového oleje
  • polohrubá mouka na podsypání
Instructions
  1. Nejprve si připravte těsto, všechny sypké suroviny smíchejte dohromady, přidejte olej a nakonec zapracujte mléko.[br][br]
  2. Pokud si myslíte, že těsto je moc tuhé, přidejte mléko. Těsto by mělo lepit až když do něho zaboříte prst, jeho povrch by měl být hladký, odlepovat se od stran misky.[br][br]
  3. Nechte 1 hodinu kynout.[br][br]
  4. Na polohrubou moukou pomoučněné podložce těsto rozdělte na díly a tvarujte kuličky, o něco málo větší než je vlašský ořech. Nechte ještě asi 15 minut kynout.[br][br]
  5. Smažte v olivovém oleji, dokud nejsou kuličky krásně zlatavé. Vyndavejte na ubrousek, aby jste je zbavili přebytečné mastnoty.[br][br]
  6. Kuličky ještě teplé obalte v soli. Servírujte.

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Restaurant Day – Bytová restaurace | Kuchařinka

Leave A Reply

Navigate