Krevety s pečenou dýní a pórkem

Vánoce se kvapem blíží, ale rozhodně to neznamená, že musíme přejít na těžký jídla, který nám totálně zaplácnou žaludek dřív než se dostaneme ke štědrovečerní večeři. Odlehčit a připravit si pečenou dýni s kari pastou a k tomu krevetky je fakt super počin! Zkuste to!

Ingredience na 2 porce:

  • 1 menší dýně hokaido
  • zhruba 250g vyloupaných čerstvých krevet
  • červená kari pasta
  • 100 ml kokosového mléka
  • zhruba 10cm na tenko nakréjeného porku
  • sůl, pepř a hrst koriandru
  • na krevety pak: 3 lžíce rajčatového protlaku, šťáva z 1/2 limetky, 1 lžička červené papriky, asi 3 cm nastrouhaného zázvoru
  1. Ze všeho nejdřív zapněte troubu ať se rozpálí. Zhruba na 190 stupňů.
  2. Dýni omyjte a nakrájejte na měsíčky, rozložte na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olejem a dejte zhruba na 20 minut do trouby. Můžete ji klidně předvařit. Změkne rychleji a do trouby ji pak dejte jen opéct.
  3. Krevety naložte do rajčatového protlaku s limetkou, červenou paprikou a zázvorem. Můžete přidat i lžíčku grilovacího koření, nechte odležet.
  4. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a řpidejte lžíci kari pasty. Nechte pěkně rozvonět a zalejte kokosovým mlékem, pak přihoďte pórek, z trouby vyndejte dýni a přidejte do kari omáčky k porku.
  5. Na druhé pánvi rozpalte olej, přihoďte krevety a restujte z obou stran, trvá to zhruba 3 minutky.
  6. Servírujte – nandejte dýni s porkem v kari omáčce, přidejte krevety a navrch posypte hromadou koriandru.

_MG_6180

1 Comment

Leave A Reply

Navigate