TOP

2 Posts Back Home

Perníčky, které jsou hned měkké

Tyhle perníčky jsou naše klasika. Za těch pár let co je peču, jsme je ještě trochu vytunili. Přidali jsme čerstvý zázvor, kůru z citronu a vanilkový extrakt. U perníčků sázím na klasiku a hlavně čerstvě drcené koření ve hmoždíři! To se totiž krásně provoní těstem. Když jednou zkusíte místo perníkového koření z pytlíku tohle, už nikdy nebudete chtít jinak. Ráda je peču s dcerou, zdobíme společně, výsledek není dokonalý, ale užijeme si spoustu zábavy :) a na rozdíl od perníčků, vzpomínky nám nikdo nesní. 500g hladké mouky 200g moučkového cukru 180g medu 100g tuku na pečení nebo másla 2 vejce 4 lžíce kakaa 1 lžíčka prášku do pečiva badyán, anýz, koriandr, nové koření hřebíček, skořice, fenykl – dle chuti, rozdrtit na skoro prach ve hmoždíři lžíčka čestvého nastrouhaného zázvoru kůra z jednoho citronu (BIO) vanilkový extrakt – lžíčka Všechny suroviny smíchám a vypracuji vláčné měkké těsto, které nechám v potravinářské folii…

RAW dort čokoládový s banány a ovocem

Kdo mě delší dobu sleduje, určitě ví, že raw dorty sem si opravdu zamilovala. (Díky Jitko!!! ) Hlavně proto, že nemám takové výčitky z mlsání a taky protože jsou pro mě lepší variantou oproti moukou a cukrem nadupaným dortům. Chutnají skvěle! Pro dospělé je to ideální verze dortu. Tenhle banánový je úžasný v tom, že krém chutné téměř jako pařížská šlehačka! Bezlepku, bez laktózy a bez cukru ! Ingredience na dort o průměru 16cm: Krusta 100g rozinek 50g datlí 200g  vlašských ořechů lžíce kokosového oleje lžička vanilky, špetka skořice Krém 6 opravdu zralých banánů 2 lžíce kvalitního raw kakaa (pokud nelpíte na raw stravě použijte klidně i normální kvalitní kakao) 50 gramů datlí, bez pecky 3 vrchovaté lžíce kokosévého oleje 1 lžička vanilky nebo extraktu Na vrch ovoce na zdobení: jahody, granátové jablko Začnetě krustou, na které bude stát váš dort. Budete potřebovat výkoný mixér ale můžete použít i klasický tyčový mixér. Pak…

Navigate