Žádná bílá pšeničná mouka (ani tmavá), žádný cukr (jen datlový sirup) a žádné mléko (jen ořechy). A pořád si myslim, že ani o Vánocích by jsme toho cukroví do sebe tolik cpát nemuseli. Už vůbec ne ve velkym množství. A tak po tom co sem upekla klasické perníčky (ne nejsem uplný fanatik, bez perníčků si vánoce představit neumím), splácala jsem tyhle včelí úly, které mileráda ráno posnídám. Pochutnám si a nebudu mít žádné výčitky. Do Vánoc jště v klidu stíháte! Ingredience na piškot: 3 vajíčka (žloutky oddělit od bílků) 3 lžíce kvalitního oleje 6 lžíc kokosové mouky lžička kypřícího prášku do pečiva špetka skořice 2 lžíce datlového sirupu Dejte šlehat bílky v tuhý sníh. A rozpalte troubu na 180 stupňů. Žloutky smíchejte s olejem, přidejte skořici a datlový sirup. Mouku prosejte s práškem do pečiva a zamíchejte ke žloutkům. Jakmile bude sníh vyšlehaný vmíchejte ho k hmotě se žloutky. Pomocí…
Perníčky, které jsou hned měkké
Tyhle perníčky jsou naše klasika. Za těch pár let co je peču, jsme je ještě trochu vytunili. Přidali jsme čerstvý zázvor, kůru z citronu a vanilkový extrakt. U perníčků sázím na klasiku a hlavně čerstvě drcené koření ve hmoždíři! To se totiž krásně provoní těstem. Když jednou zkusíte místo perníkového koření z pytlíku tohle, už nikdy nebudete chtít jinak. Ráda je peču s dcerou, zdobíme společně, výsledek není dokonalý, ale užijeme si spoustu zábavy a na rozdíl od perníčků, vzpomínky nám nikdo nesní. 500g hladké mouky 200g moučkového cukru 180g medu 100g tuku na pečení nebo másla 2 vejce 4 lžíce kakaa 1 lžíčka prášku do pečiva badyán, anýz, koriandr, nové koření hřebíček, skořice, fenykl – dle chuti, rozdrtit na skoro prach ve hmoždíři lžíčka čestvého nastrouhaného zázvoru kůra z jednoho citronu (BIO) vanilkový extrakt – lžíčka Všechny suroviny smíchám a vypracuji vláčné měkké těsto, které nechám v potravinářské folii…