Růžičková kapusta se sladkou medovou chilli omáčkou

Jasně, jasně. Růžičková kapustička „na zádička“ podla pana Cuketky prostě nemá chybu. Je to klasika, která nikdy nezklame. Naprostá bomba pro milovníky růžičkové kapusty. Jenže! Jestli chcete někoho přesvědči o tom, že i růžičková kapusta může (a je) fakt pecka, tak zkuste tohle. Sladká chilli omáčka, med, sojovka – jen pár ingrediencí, zapnutá trouba a voila! Lahůdka je na světě :)  Jo a pozor – fakt pálí! :)

Ingredience:

Růžičková kapusta se sladkou medovou chilli omáčkou
Author: Petra Novotná – Kuchařinka
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • balení růžičkových kapustiček (čím větší, tím lepší samozřejmě)
  • zhruba tři lžíce medu
  • dvě lžíce sojové omáčky
  • lžíce sezamového oleje (pokud nemáte, hravě poslouží jakýkoliv jiný)
  • chilli papričky, které mají opravdu grády (množství nechám na vás)
  • dvě lžíce třtinového cukru
  • sůl, pepř
  • trocha vody
Instructions
  1. Rozpalte troubu. Chceme, aby kapustičky měly trochu opečenou krustičku, takže na teplotě rozhodně nešetřete. Vohulte ji klidně na 180 – 200 stupňů.
  2. Zatímco se trouba pěkně rozžhavuje, všechny kapustičky klasicky opracujte, tzn. nakrájejte je na půl, omyjte, očistěte od špinavých lístků.
  3. Ve větší misce (takové do které se pak vejdou i všechny ty kapustičkové půlky) namíchejte sojovou omáčku, med (dvě lžíce, jednu si nechte nakonec) a olej.
  4. Všechno promíchejte a pak v tom pěkně obalte kapustičky, srovnejte je do zapékací misky rozkrojenou částí nahoru a dejte do trouby.
  5. Než se opečou, tak si připravte sladkou chilli omáčku.
  6. Chilli pastu nebo nasekané chilli papričky dejte do menšího rendlíčku. Zalijte asi 1dcl vody, zasypte třtinovým cukrem a dejte vařit. A vařte dokud celá směs úplně nezhoustne a nevytvoří se jakýsi chilli rozvar.
  7. Ten pak smíchejte z 1 lžící medu.
  8. Jakmile budou kapustičky dopečené, vyndejte je z trouby a ještě horké je zalijte chilli omáčkou s medem. Můžete ještě dosolit nebo dopepřit, to už je na vás.
  9. Ideální přiloha ke steaku nebo jen tak na přikusování večer k telce? :)

 

 

1 Comment

Reply To HannaH Cancel Reply

Navigate